Menu

Μπορεί ο σκύλος σου να διαβάζει το μυαλό σου; 12 μυστικά που γνωρίζει ο σκύλος σου για σένα

1. Είσαι γενναιόδωρος ή δεν είσαι. Σε παρακολουθεί πόσο θα προσφέρεις τροφή σου γύρω σου . Ξέρει λοιπόν αν είσαι ι από τους τύπους που προσφέρεις ή από αυτούς που με το δώσε δεν έχουν καμία σχέση. 

2. Ξέρουν ακριβώς ποιον συμπαθείς και με ποιον απλά προσποιείσαι και τον θεωρείς αχώνευτο… Αν αυτός ο κάποιος σε εκνευρίζει θα το καταλάβουν άμεσα από την αλλαγή στην αναπνοή σου, στους χτύπους της καρδιάς σου και την αδρεναλίνη που θα εκκρίνεις. 

3. Ξέρουν ακριβώς που πήγες, όταν τους άφησες σπίτι, μόνο και μόνο μυρίζοντας σε, έτσι αν πήγες σούπερ μαρκετ, θα καταλάβουν αν σταμάτησες στο κρεοπωλείο, στον μανάβη και αν ήρθες σε επαφή με άλλα σκυλιά ή ανθρώπους. 

4. Μυρίζουν μερικά είδη καρκίνου, ειδικά αν είναι εκπαιδευμένα να το κάνουν . Έτσι μυρίζουν τον καρκίνο μαστού σε ποσοστό 88% και τον καρκίνο του πνεύμονα σε 99%. 

5. Ξέρουν ακριβώς το πρόγραμμα σου, την καθημερινή σου ρουτίνα , τί ώρα περίπου έρχεσαι από τη δουλειά, συνδυάζοντας ήχους από το γενικότερο περιβάλλον…Έτσι αν γυρίζεις με το λεωφορείο και το ακούνε και μετά από λίγο εμφανίζεσαι ,περίπου την ώρα που έχουν υπολογίσει ότι θα γυρίσεις, θα αφουγκραστούν να ακούσουν το λεωφορείο και θα καταλάβουν ότι επιστρέφεις σπίτι. 

6. Αντιλαμβάνονται επακριβώς τους οικογενειακούς καυγάδες ακόμα και αν δεν υπήρξε ένταση και υπάρχουν απλά μούτρα. 

7. Νιώθουν πότε ακριβώς έχεις την ανάγκη από προστασία. Πότε φοβάστε και πότε ζορίζεστε μυρίζοντας την αδρεναλίνη που εκρήγνυται στον οργανισμό σας. 

8. Καταλαβαίνουν πότε θα φύγετε ταξίδι…Ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει `'φτιάχνω βαλίτσα`' και σε τί μεταφράζεται. 

9.Ξέρουν ότι δεν μπορείς να αντισταθείς στο γεμάτο νάζι βλέμμα τους, μόνο και μόνο από την οξυτοκίνη που εκκρίνεις, όταν τους κοιτάς και η οποία παράγεται επίσης από τον οργανισμό όταν κοιτάς ένα Μωρό. 

10. Γνωρίζουν πότε είσαι άρρωστος και πότε πονάς. Μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν να ανιχνεύουν σε πρώιμο στάδιο την υπογλυκαιμία και την ημικρανίαέτσι ώστε να ειδοποιούν τα αφεντικά τους εγκαίρως και να προλάβουν τυχόν κρίση. 

11. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μωρό σας είναι αδύναμο και χρειάζεται προσοχή ,αγάπη και προστασία. Γι' αυτό το λόγο βλέπουμε πολλά σκυλιά να κάθονται κάτω από την παιδική κούνια αν κάποιος εκτός οικογένειας έρθει στο σπίτι για επίσκεψη. 

12. Διαβάζουν την θλίψη και την κατάθλιψη στο ύφος σου και στην γλώσσα του σώματος σου. 

 

Ο σκύλος ΕΙΝΑΙ ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αν δεν είχες την χαρά να το ζήσεις ,δεν μπορείς αλήθεια να καταλάβεις το μεγαλείο του. Την τροφή ψυχής που μπορεί να δώσουν με την αστείρευτη και ανιδιοτελή αγάπη τους. Την βοήθεια που μπορούν να σου προσφέρουν με το απλά να βρίσκονται πάντα εκεί. Ο καλύτερος φίλος, η καλύτερη babysitter, ο καλύτερος ψυχολόγος ! 

Αγαπάμε τα σκυλιά ακόμα και αν δεν έχουμε και αφήνουμε και φέτος το καλοκαίρι ένα δοχείο με νερό έξω από το σπίτι μας για τα αδέσποτα. 

 
 

NATALIA CHATZI

Μητέρα 2 παιδιων, σύζυγος και γυναίκα καριέρας , ετών 44 . Με σπουδές στο marketing και στις δημόσιες σχέσεις με πραγματικές σπουδές στη ζωή και με μια τεράστια ανάγκη για δημιουργία και εξέλιξη να με χαρακτηρίζει

back to top