Menu

Nίκος Τσιγαρός

Nίκος Τσιγαρός

Creative partner στην εταιρία Konstantinos Tsigaros 

  
Website URL: http://www.konstantinostsigaros.gr/

Στιλ και ένδυση! Πώς θα βρεις το δικό σου στιλ;

Το ντύσιμο μπορεί να αποτελέσει εργαλείο, το οποίο θα μας βοηθήσει να νοιώθουμε καλύτερα. Αν φοράμε κάτι που δεν μας ταιριάζει απομακρυνόμαστε από τον εαυτό μας κάτι που φαίνεται και στους άλλους. Για να έχουμε στυλ σημαίνει ότι τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας. Σημαίνει ότι έχουμε ταυτότητα και την υποστηρίζουμε με το ντύσιμό μας. 

 

Πως θα βρούμε το στυλ μας;
 

 

Για να βρούμε το στυλ μας πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε αλλά να ξέρουμε ότι έχουμε και τα χαρακτηριστικά για να το επιτύχουμε. Πρώτα από όλα ας σκεφτούμε την εικόνα του εαυτού μας, ο εντοπισμός των θετικών χαρακτηριστικών μας θα μας βοηθήσει να τα τονίσουμε. Έπειτα ανάλογα με την περίσταση θα πρέπει να ταιριάξουμε την εικόνα του εαυτού μας με το περιβάλλον. Να σκεφτούμε την προσωπικότητα μας και πως θα την εκφράσουμε μέσα από τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ που θα φορέσουμε. 

 

Να σκεφτούμε τις απαιτήσεις της δουλειάς μας, της οικογένειάς μας αλλά και της κοινωνικής μας ζωής. Κάθε περίσταση είναι διαφορετική, φυσικά θα πρέπει να προσαρμόζουμε το ντύσιμό μας κατάλληλα. Ποιο είναι το μήνυμα που θα περάσει το ντύσιμό μας; είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό; θα είναι αποδεχτό από τους άλλους; 

 

Έπειτα ας σκεφτούμε τα αγαπημένα μας χρώματα, τα χρώματα που ταιριάζουν στην περίσταση που θέλουμε να τα φορέσουμε και το χρώμα που αισθανόμαστε ωραία και άνετα όταν το φοράμε. Πολλές φορές όταν φοράμε ένα χρώμα που δεν το συνηθίζουμε αισθανόμαστε ανανέωση αλλά ίσως άλλες φορές να μην αισθανόμαστε ότι μας ταιριάζει. 

 

Βασική προϋπόθεση για ό,τι και αν φοράμε είναι να αισθανόμαστε άνετα. Αν αισθανόμαστε “ωραία” με ένα ντύσιμο τότε το ντύσιμο αυτό καλύπτει το στυλ μας.

 

Γενικά θα πρέπει να απλουστεύουμε τα πράγματα χωρίς να τα αναλύουμε υπερβολικά. Ντυνόμαστε και φανταζόμαστε τον εαυτό μας στο περιβάλλον για το οποίο προορίζεται το ντύσιμο. Ταιριάζει; Αισθανόμαστε άνετα; Τονώνεται η αυτοπεποίθηση μας; Αν απαντήσουμε θετικά στα παραπάνω ερωτήματα τότε είμαστε έτοιμοι για έξω. Αν όχι ας αλλάξουμε ρούχα. Αν κάτι δεν πάει καλά με το ντύσιμο δεν χρειάζεται να το αφήνουμε να μας επηρεάζει. 

 

Το ντύσιμο είναι τρόπος έκφρασης αλλά και τρόπος δήλωσης του εαυτού μας στο περιβάλλον μας. Άτομα που εκφράζονται το ίδιο δείχνουν ότι έχουν τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες αντιλήψεις. Το ντύσιμο πολλές φορές αποτελεί μέσο δήλωσης διαφόρων πεποιθήσεων. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό ον. Φυσικά πρέπει να ακολουθήσουμε τους άγραφους κανόνες της ένδυσης για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στα ανάλογα κοινωνικά σύνολα. Η απόρριψη λόγω της εξωτερικής εμφάνισης είναι σίγουρη εφόσον κάποιος δεν ταιριάζει με το σύνολο. 

 

Το ίδιο ισχύει με τους κώδικες ένδυσης για τα δύο φύλα. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν διαφορετικό ντύσιμο από τους άντρες τονίζοντας τα χαρακτηριστικά του φύλου τους ώστε να αρέσουν.

 

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους άντρες.

Συμπερασματικά λοιπόν το ντύσιμο απαιτεί το σωστό συνδυασμό πάρα πολλών παραγόντων για να είναι επιτυχημένο. 

 

Γένια & tattoos! Το πρότυπο του σήμερα;

  • Published in MAN
Πως φτάσαμε στο σημείο η μόδα να έχει επιβάλει στους άνδρες τη τάση μούσι – τατουάζ και λέιζερ αποτρίχωση ? 
 

 Σε περίπτωση που αυτή η απορία τριγύριζε τα τελευταία χρόνια το μυαλό σας,  απαντούμε σ αυτήν :  Η μόδα καθοδηγήθηκε από τη Δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής των ειδών. Η θεωρία θέλει τα είδη με τα πιο σπάνια χαρακτηριστικά να έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. 

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Evolution and Human Behavior», διαπιστώθηκε πως τα αρσενικά πρωτεύοντα θηλαστικά που ζουν σε μεγάλες, πολυεπίπεδες κοινωνίες χρησιμοποιούν επιδεικτικούς και εμφανείς δείκτες για να σηματοδοτήσουν την «ταυτότητα, την τάξη, την κυριαρχία ή την ελκυστικότητά τους» στα θηλυκά. Η έρευνα έγινε πάνω σε 154 είδη πιθήκων για να δουν πώς χρησιμοποιούν τα σωματικά τους «στολίδια» και «διακριτικά» ώστε να ξεχωρίσουν. 

 

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, με τα γένια και τα τατουάζ να λειτουργούν ως τα διακριτικά που χρησιμοποιούν οι άντρες για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους ώστε να τραβήξουν την προσοχή. Όσο πιο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός και όσο πιο μεγάλη η πίστα που προσφέρει ευκαιρίες για τη δημιουργία ρομαντικών σχέσεων (και όλοι ξέρουμε πως το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει αυτή την πίστα μεγαλύτερη από ποτέ), τόσο πιο επιδεικτικοί τείνουν να γίνονται οι άντρες, με βοήθεια από τα μουστάκια τους και τα διάφορα τατουάζ  που κουβαλάνε πάνω τους. Αυτά τα δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά μάλλον ενισχύουν τις πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτηση ενός συντρόφου.  

 

Σε μεγάλες ομάδες, όπου το άτομο περιτριγυρίζεται από αγνώστους, χρειάζεται ένα γρήγορο, αξιόπιστο εργαλείο που θα αξιολογεί την δύναμη και την ποιότητα του άλλου, και εδώ είναι που κάνουν την εμφάνισή τους τα περίτεχνα στολίδια. Στην περίπτωση των ανθρώπων, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επίσης φαινοτυπικές επεκτάσεις όπως η διακόσμηση του σώματος, τα κοσμήματα και τα αντικείμενα γοήτρου». 

 

Το στιλιστικό κίνημα των «hipsters» εκτόξευσε αυτή την τάση μας για «στολισμό» σε νέα επίπεδα, κυρίως στο θέμα της γενειάδας και των τατουάζ. Μια έρευνα του 2010 από το Pew Research Center ανακάλυψε πως σχεδόν 4 στους 10 millennials (όπως ονομάστηκε η νέα γενιά που καλύπτει τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1980-2000) έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ και σχεδόν 1 στους 4 έχει ένα piercing σε άλλο σημείο του σώματός του εκτός από το αυτί. Το να ξεχωρίζεις, δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές, κάτι το οποίο εξηγεί την πρόσφατη τάση στην αντρική μόδα που προστάζει πολύχρωμες κάλτσες, φουλάρια, περίτεχνα διπλωμένα μαντήλια σε τσέπες σακακιών και κοσμήματα. 

  

Φυσικά, όπως όλες οι μόδες, έτσι και αυτή κάποια στιγμή θα περάσει και θα αντικατασταθεί με κάποια άλλη με διαφορετικά «διακριτικά». Όσο  κοινό είναι πλέον ένα μούσι, τόσο λιγότερη αξία έχει ως αναγνωρίσιμο και ελκυστικό γνώρισμα. Έτσι  εξηγείται το γεγονός πως πολλοί άντρες έχουν αρχίσει τελευταία να βάφουν τα μούσια τους, να ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά κάθε μήνα για προϊόντα περιποίησής τους, μέχρι και να τα στολίζουν  με κάπως υπερβολικό τρόπο. 

Το μούσι και τα τατουάζ ήρθαν στη μόδα, φορέθηκαν πολύ και αυτό είναι πλέον το αδύνατο  σημείο τους. Φορέθηκαν πολύ.  

 

Ήδη η τάση του Normcore -που θέλει το άτομο να ντύνεται με τα απολύτως βασικά, σχεδόν μονότονα ρούχα που το κάνουν να μην ξεχωρίζει και να χάνεται μέσα στο πλήθος- σημειώνει σημαντική άνοδο στην νεολαία των μητροπόλεων. 

 

Πέρα από το τι είναι ή δεν είναι στη μόδα, η ανάγκη του ατόμου να ξεχωρίζει από το πλήθος για να προσελκύσει με αυτόν τον τρόπο άλλους ανθρώπους, και κυρίως σεξουαλικούς συντρόφους, είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει σχεδόν από την εμφάνισή του στον πλανήτη. Όλοι αυτοί οι άντρες (και γυναίκες, φυσικά) με τα εξεζητημένα ρούχα, τις γενειάδες, τα μουστάκια, τα περίτεχνα χτενίσματα, τα τατουάζ, τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ, παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως κάτι «μοναδικό» και «ιδιαίτερο» γιατί, κατά βάση, έχουν ανάγκη οι ίδιοι να νιώσουν έτσι. Και αυτό δεν είναι κακό, είναι ανθρώπινο. 

Ψηλόμεσα καυτά σορτσάκια! Τι να προσέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου !

Καλοκαίρι και η θερμοκρασία στη πόλη ανεβαίνει…όχι μόνο λόγω καιρού…αλλά κυρίως από τα καυτά σορτσάκια . 
 

Μετά από αρκετά χρόνια χαμηλοκάβαλων σορτς, εμφανίζονται πλέον τα ψηλόμεσα σορτσάκια ανταμείβοντας μας με νέες εμπειρίες μόδας. 

Αλλά ακόμη και τα καυτά σορτς έχουν  κανόνες που θα πρέπει να ακολουθεί κάποια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σώματός της. 

 

Μερικά κόλπα και τεχνικές που μπορεί να υιοθετήσει κάποια για να δείχνουν πιο καλοσχηματισμένα τα πόδια της αλλά και οι γλουτοί της ακολουθούν παρακάτω : 

 

-Κατ' αρχήν θα πρέπει να επιλέξει ένα σορτς με βάση  το μήκος του κορμού της. Εάν ο κορμός της είναι κοντός, θα πρέπει να επιλέξει ένα σορτς με σχετικά χαμηλότερη μέση από αυτή που αναφέρεται στις ετικέτες των σορτς ως «ψηλόμεσο». 

-Η ίδια αρχή ισχύει και για τις γυναίκες εκείνες που έχουν πλούσιο στήθος. Οι προικισμένες με στήθος γυναίκες τείνουν να έχουν κορμό λιγότερο εκτεθειμένο, οπότε φορώντας ένα σορτς που κλείνει ψηλά στη μέση, ο κορμός τους θα δείχνει δυσανάλογος και αφύσικα μικρός.

-Για γυναίκες επίσης που έχουν πλούσιο στήθος και παράλληλα κοντό κορμό, θα πρέπει να σκεφτούν να αναζητήσουν σορτς που το μήκος του εκτείνεται κάτω από το τη περιφέρειά τους και δεν θα πρέπει η μέση να κλείνει στο στενότερο σημείο όπου κλείνουν τα κανονικά «ψηλόμεσα». 

 

Φυσικά το καλύτερο που πραγματικά μπορεί να κάνει μια γυναίκα, είναι να δοκιμάσει σορτς σε διαφορετικά μήκη και να επιλέξει εκείνο που θα αναδεικνύει με το καλύτερο τρόπο τη σωματική της ισορροπία και τη θηλυκότητα της

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ON LINE

Οι αγορές στο διαδίκτυο προσφέρουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, από τα  οποία μπορείτε να βρείτε  ενδύματα, παπούτσια, αξεσουάρ μόδας με απ ευθείας αγορές, σε εξαιρετικές προσφορές χωρίς ποτέ να χρειαστεί να επισκεφθείτε ένα εμπορικό κέντρο ή κατάστημα. Ωστόσο, για τις αγορές σας από τα ηλεκτρονικά καταστήματα και για τις σωστές επιλογές σας από αυτά, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας διευκολύνουν στις σωστές επιλογές αγορών, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να μετανιώσετε για αυτές.  
 

Τι θέλετε να ψωνίσετε; 

Μπορεί να ξεκινήσετε από αυτή την ιδέα, τι θέλετε να ψωνίσετε; Ίσως χρειάζεστε ένα παντελόνι  τζιν ή ένα φόρεμα για έξοδο ;  Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας από αυτό το συγκεκριμένο ρούχο και να το αναζητήσετε στα καταστήματα ενδυμάτων που διαθέτουν online τα προϊόντα τους ή ακόμη μπορείτε να τα αναζητήσετε στα αγαπημένα σας εμπορικά σήματα που επίσης προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσω δικτύου.. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τα προϊόντα που χρειάζεστε  με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά όπως χρώματα, μεγέθη, τύπους ή σχέδια, κάτι το οποίο θα σας διευκολύνει σημαντικά στην αναζήτησή σας. 

 

Βασικά ρούχα 

Τα βασικά ρούχα  είναι ότι χρειαζόμαστε που μπορεί να συνδυαστεί με ότι άλλο ρούχο διαθέτουμε στη καρδαρόμπα μας και μπορεί να φορεθεί για όποια περίσταση. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια  λίστα βασικών ενδυμάτων που θα σας εξυπηρετήσουν πριν να αναζητήσετε τα προϊόντα αυτά στο δαίδαλο των ηλεκτρονικών καταστημάτων.  

Ποιο είναι το στυλ σας; 

Αυτό  που θα πρέπει να σας απασχολήσει είναι το ποιο στυλ σας εκφράζει και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σκεφτείτε ποια ρούχα σας κάνουν να νοιώθετε άνετα.. Μπορείτε να ξεκινήσετε αναζητώντας το στυλ των ρούχων που  θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και καλά μέσα σε αυτά και κυρίως πως θα  θέλατε να σας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει επίσης πως όταν υιοθετήσουμε ένα στυλ που θα νοιώθουμε άνετα με αυτό, θα πρέπει να το ακολουθούμε με συνέπεια, καθώς αυτό –το στυλ – είναι που μας χαρακτηρίζει. 

 

Ξέρετε το μέγεθός σας; 

Γνωρίστε το μέγεθός σας πριν ξεκινήσετε. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν  τυποποιημένο οδηγό μέτρησης για να μάθετε πώς να μετράτε σωστά τον εαυτό σας και να ανακαλύπτετε το μέγεθός σας. Μια μεζούρα μέτρησης είναι το  πιο σημαντικό εργαλείο  για την ONLINE αγορά ενδυμάτων. 

 
Έχετε ορίσει τον προϋπολογισμό σας; 

Αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν από την on-line αγορά ενδυμάτων και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τη καρδαρόμπα σας.  

Σχεδιάστε τις αγορές σας με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας  για αυτό το σκοπό.  

 

Είστε  έξυπνος αγοραστής; 

Μην εγκαταλείπετε ή μην αγοράζετε  το πρώτο πράγμα που βρίσκετε. Αντίθετα, μπορείτε να ανοίξετε διάφορα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης και  να συγκρίνετε τις τιμές σε διαφορετικά καταστήματα και τις προσφορές τους και να βρείτε το καλύτερο για εσάς. 

 
Subscribe to this RSS feed