Menu

Λιπαντικά (Lubricants) - Φερομόνες : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ (Lubricants)Τα λιπαντικά (Lubricants ή απλά Lubes) βελτιώνουν την ποιότητα της ερωτικής επαφής, καθώς η χρήση τους μειώνει τις εκδορές, που μπορεί να προκληθούν από την τριβή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Παρά το γεγονός, πως το γυναικείο σώμα παράγει δικές του λιπαντικές ουσίες, η λίπανση αυτή σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να μην είναι επαρκής. Τα λιπαντικά έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται, είναι οι ακόλουθες:
  

    •    Λιπαντικά με βάση το νερό (Water Based Lubricants) 

Τα πιο συνηθισμένα λιπαντικά στην αγορά είναι εκείνα που είναι υδατοδιαλυτά. Ξεπλένονται πολύ εύκολα, απορροφώνται από την επιδερμίδα. 

    •    Λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη (Silicone Lubricants) 

Τα λιπαντικά σιλικόνης δεν απορροφώνται από την επιδερμίδα – την καλύπτουν δημιουργώντας ένα λεπτό, παχύρευστο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στρώμα πάνω της. Τα λιπαντικά σιλικόνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο νερό. 

    •    Οργανικά λιπαντικά (Organic Lubricants) 

Εμφανίστηκαν στις Η.Π.Α. μόλις το 2004 και έχουν κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η παραγωγή τους βασίζεται κυρίως σε φυτικά συστατικά και βότανα όπως είναι η Αλόη. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι glycerin και paraben free. Όλα τα οργανικά λιπαντικά είναι λιπαντικά με βάση το νερό. 

    •    Εξειδικευμένα λιπαντικά (Specialty Lubricants) 

Η αυξανόμενη χρήση λιπαντικών από τα νέα ζευγάρια, έχει δημιουργήσει μία μεγάλη «γκάμα» εξειδικευμένων λιπαντικών. Υπάρχουν λιπαντικά με pH αντίστοιχο του γυναικείου κόλπου, λιπαντικά με Aloe που έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα σε μικρές εκδορές, λιπαντικά με γεύση (edible lubricants), που συμβάλουν στο ερωτικό «παιχνίδι», λιπαντικά για anal intercourse (περιέχουν συνήθως benzocaine) που μειώνουν σημαντικά τον πόνο και λιπαντικά 2 σε 1 όπως εκείνα που είναι λιπαντικά αλλά και λάδια για μασάζ ταυτόχρονα. 

Ανεξάρτητα από το λιπαντικό που θα επιλέξετε προκειμένου να σας ταιριάζει πιο πολύ, ένα είναι σίγουρο: η χρήση λιπαντικού αυξάνει την ικανοποίηση τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα. Οι περισσότεροι που αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα λιπαντικό, το έχουν πλέον εισάγει μόνιμα στην ερωτική τους ζωή.

 

ΦΕΡΟΜΟΝΕΣ ( Pheromones ) 

 

Οι Φερομόνες είναι ένα είδος ορμονών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 1956 από τους ερευνητές Karlson και Lüscher. Το όνομα τους προέρχεται από δύο καθαρά Ελληνικές λέξεις: «φέρω» και «ορμόνη». Πρόκειται στη πραγματικότητα για ουσίες που εκκρίνονται από πολλούς οργανισμούς στα πλαίσια μίας βιοχημικής επικοινωνίας που λαμβάνει χώρα μεταξύ τους. Η επικοινωνία αυτή είναι “subconscious” – δεν γίνεται αντιληπτή, παρά μόνο υποσυνείδητα από συγκεκριμένο τμήμα του εγκέφαλου. 

Οι ανθρώπινες φερομόνες δρουν στο τομέα της σεξουαλικής έλξης. Τα προϊόντα φερομόνης που κυκλοφορούν στην αγορά βασίζονται στην ουσία σε μία σειρά ερευνών που έγιναν τη δεκαετία του 1970 πάνω σε πιθήκους του γένους Rhesus. Κάποιες ουσίες, όπως η γνωστή androstenone, θεωρήθηκαν ισχυρά βιοχημικά «σήματα» προς το αντίθετο φύλο. Επίσης ουσίες όπως οι γνωστές copulins, κατοχυρώθηκαν με πατέντες ως συστατικά που συνεισφέρουν αποφασιστικά στην απελευθέρωση μεγαλύτερων ποσοτήτων φερομόνης από το ανθρώπινο σώμα. 

Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες φερομόνες, σε διάφορες μορφές. Η κλασσική μορφή φερομόνης είναι το άρωμα, υπάρχουν όμως πλέον και σαπούνια, body lotion, λάδια για μασάζ, gel μαλλιών κ.ά. . Τόσο οι αντρικές, όσο και οι γυναικείες φερομόνες είναι συνθετικές. Παρασκευάζονται εργαστηριακά και η τιμή τους εξαρτάται συνήθως από τη ποσότητα των δραστικών συστατικών που περιέχουν. 

Όσο και αν πολλοί ειδικοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των συνθετικών φερομονών, η ουσία είναι μία: Οι φερομόνες υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά από τη δεκαετία του ’70 και οι πωλήσεις τους παρουσιάζουν κάθε χρόνο αυξητική τάση. Οι καταναλωτές που δοκιμάζουν τις φερομόνες βλέπουν την αποδοχή τους από τρίτα πρόσωπα να αυξάνεται και την γενικότερη εικόνα τους – ιδιαίτερα προς άτομα του αντίθετου φύλου – να βελτιώνεται. Στις Η.Π.Α. πολλά τμήματα πωλήσεων χρησιμοποιούν πλέον τις φερομόνες για τους υπαλλήλους τους, καθώς έχουν διαπιστώσει αυξημένη αποδοχή από υποψήφιους πελάτες.

Βάσω Νικολαίδου

Ιδιοκτήτρια Sex Shop www.triplexshop.gr/ 

back to top