Menu

Θοδωρής Μελισσάρης, ο δικός μας iron man !

Ξεκίνησα το αγωνιστικό κομμάτι της σωματικής διάπλασης(ευρέως γνωστής ως bodybuilding) κάπου στο 1995 συμμετέχοντας τότε στην κατηγορία junior στον αγώνα "Πρωτάθλημα Μακεδονίας Θράκης" της διεθνούς ομοσπονδίας ΝΑΒΒΑ, όπου και κατέλαβα την 1η θέση στην κατηγορία μου. Έκτοτε και ως το 2001,συμμετείχα σε πάνω από 40 αγώνες και στην συνέχεια σταμάτησα με αρκετές διακρίσεις, αλλά απογοητευμένος από τους παράγοντες του χώρου. Κατόπιν ασχολήθηκα με την ελευθέρα πάλη και το παγκράτιο, όχι όμως αγωνιστικά, ως τα τέλη του 2012.  

Τέλη του ίδιου έτους μετά από προτροπές φίλων, μπήκα σε προετοιμασία και τον Μάιο του 2013 νίκησα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της επίσης διεθνούς ομοσπονδίας IFBB την κατηγορία μου. Αυτή η νίκη ήταν και το έναυσμα να ξανασχοληθώ ενεργά με την σωματική διάπλαση με αποκορύφωμα την περσινή μου νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Mr Universe της επίσης διεθνούς ομοσπονδίας IBFA, αλλά και την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΝΑΒΒΑ το 2015, την 3η θέση στο παγκόσμιο της επίσης διεθνούς ομοσπονδίας WABBA πέρυσι, τις πρώτες θέσεις σε Μεσογειακό και πανελλήνιο της NABBA 2016&2017 και επίσης Γενικός νικητής σταπανελλήνια της IBFA 2016-2017 καθώς και στους Βαλκανικούς της ίδιας ομοσπονδίας. 

Όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις διακρίσεις που είχα, η βοήθεια ή έστω απλώς η προβολή  από τους παράγοντες του χώρου για το πρόσωπό μου υπήρξε ελάχιστη έως μηδαμινή, ενώ θα προτιμούσα να μην αναφερθώ καθόλου στον τομέα της εργασίας μου που εκτός από μια δυο εξαιρέσεις που βοήθησαν έστω και λίγο, μόνο "τρικλοποδιές" μου πρόσφερε κατά την εκάστοτε προετοιμασία μου. 

Όλα αυτά όμως είναι εμπειρία που σε κάνει σοφότερο μεγαλώνοντας κι έτσι έφτασα σήμερα να έχω κρατήσει επιλεκτικά κάποιους ανθρώπους κοντά μου και οι υπόλοιποι μακριά κι αγαπημένοι! 

Χορηγός μου είναι η εταιρεία ΒΜΧΧ που είναι πλάι μου απ' το 2015 και μου προσφέρει όσο μπορεί την πολύτιμη βοήθειά της για τους αγώνες μου σε Ελλάδα και εξωτερικό με την παροχή συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και οικονομική συμμετοχή στα έξοδα των ταξιδιών που κάνω εντός κι εκτός Ελλάδος. 

Δίπλα μου βέβαια έχω πάντα και την σύντροφό μου, η οποία δεν θα 'ναι υπερβολή αν πω ότι είναι το δεξί μου χέρι σε κάθε προετοιμασία μου αφού αυτή ασχολείται με το πιο κρίσιμο κομμάτι, αυτό του φαγητού! 

Τώρα που μιλάμε, έχω μπροστά μου δύο ακόμη αγώνες για το 2017, το Πανευρωπαϊκό και το Mr Universe(παγκόσμιο πρωτάθλημα) της IBFA στο Sapri της Ιταλίας στις 2&3 Ιουλίου και έπειτα από αυτούς τους δυο πολύ σημαντικούς αγώνες ελπίζω να καταφέρω να ξεκουραστώ λιγάκι, γιατί η σωματική διάπλαση είναι ένα σπορ το οποίο πραγματικά πρέπει να το αγαπά κανείς για να το κάνει, καθώς εκτός απ΄την σκληρή προπόνηση απαιτεί και μεγάλες στερήσεις που δεν μπορεί ο καθένας να κάνει. 

Μακροπρόθεσμα σχέδια δεν κάνω, αλλά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο εγώ  θα κρίνω, μιας και τα παιδιά μου μεγαλώνουν και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά τους και να επιβλέπω στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, οπότε θα αγωνιστώ στους δυο αυτούς μεγάλους αγώνες που έρχονται και στην συνέχεια θα δω και το μετά!

Νατάσα Καρρά

Έλληνες διασώστες rescuegr , Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Θεσσαλονίκης 

back to top