Menu

Οργάνωσε το δικό σου Beach party!

Και φυσικά αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να ξοδέψεις για να το διοργανώσεις σε ένα beach bar ή στην τελική βρε παιδί μου είσαι από εμάς που προτιμάς λίγο τα πιο δύσκολα, σου δίνω πολλές και χρήσιμες πληροφορίες πως ακόμα και ένα πάρτι σε μια ερημική παραλία θα μπορούσε να μείνει αξέχαστο σε σένα, στους φίλους σου ακόμα και στα παιδιά σου… Ιδανικό για ηλικίες από 12+πάνω …  
 

ΚΑΙΡΟΣ Είπαμε ντάλα καλοκαίρι αλλά δες λίγες μέρες πριν την πρόβλεψη για κάθε ενδεχόμενο  

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Επέλεξε μια παραλία που την ξέρεις, ξέρεις καλά τη θάλασσα της και την κινητικότητα τις βραδινές ώρες. Προτίμησε παραλίες χωρίς σπίτια τριγύρω γιατί δυστυχώς ένας παράξενος γείτονας μπορεί να σου τη σπάσει. 

Προτιμάμε επίσης απάνεμες παραλίες. 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ Η καλύτερη λύση είναι μια γεννήτρια που αν δεν διαθέτεις, μπορείς πάντα να νοικιάσεις από 50-100 ευρώ τη μέρα ανάλογα με τα watt που θα χρειαστείς…( θα το αναλύσουμε παρακάτω).  

Για φως και ομορφιά, ακόμα και για αντικουνουπική προστασία αν προσθέσεις στην κηροζίνη citronella, υπέροχη λύση είναι οι δάδες που θα βρεις από μεγάλα παιχνιδομάγαζαsupermarket έως και πολυκαταστήματα που διαθέτουν είδη κήπου και  camping . Πάρε 4-6 τεμάχια και οριοθέτησε τον χώρο σου.  

Αγόρασε χάρτινες σακούλες λευκές για ξηρούς καρπούς (το μεγάλο μέγεθος ) γέμισε τα 3/4 της σακούλας με άμμο και τοποθέτησε μέσα ένα ρεσώ κεράκι. Θα εκπλαγείς από την υπέροχη διακόσμηση που θα δημιουργήσουν… Μπορείς με αυτά να δημιουργήσεις μια είσοδο προς τον χώρο πάρτι ή να φωτίσεις τη διαδρομή προς τη θάλασσα. 

 

ΨΗΞΗ Μπορείς να έχεις πάντα ψύξη και πρέπει εξάλλου…Ποιος πίνει ζεστά ποτά το καλοκαίρι… η Λύση; Δοχεία μεγάλα με πάγο…είτε παγοστήλες είτε παγάκια…και εξηγώ… 

Δοχεία: 1. Ψυγειάκια που είναι για παραλία…Δανείσου για εκείνη τη βραδιά και από τους φίλους σου …Όλοι έχουμε πλέον, αλλά στη τελική είναι πλέον πολύ φτηνά. 2. Πάνε στο φυτώριο της γειτονιάς σου και ζήτησε να σου δανείσει στην τελική μερικές μαύρες γλάστρες που συνήθως έχουν φυτεμένα μεγάλα φυτά και που είναι μια λύση ανάγκης μέχρι να πουλήσουν το φυτό. Αυτές συνήθως τις πετάνε, αλλά ακόμα και αν δεν σου δανείζει ,ζήτα να αγοράσεις…είναι πολύ πιο φθηνές από τις πλαστικές τις γλάστρες… Περίπου στο 1 ευρώ…άντε 2 και θα χρειαστείς από τις μεγάλες μόνο 4. 

Πάγος : οι παγοκολόνες κρατάνε παραπάνω αλλά θέλει ακόμα και αν σου την κόψουνε, μεγάλο δοχείο. Το Νερό από τις παγοκολόνες ή κομμάτια της ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε ποτά. Από την άλλη μπορείς πάντα να αγοράσεις παγάκια σε σακούλες που θα χρησιμοποιήσεις και για τα ποτά. Είναι πιο λίγο πιο ακριβά) 

 

ΠΟΤΑ Γεμίζεις λοιπόν τα δοχεία και τα ψυγειάκια με πάγο και εκεί βυθίζεις ανάμεσα τα ποτά… Θα κρατήσουν παγωμένα για ώρες. ΣΥΜΒΟΥΛΗ …καλό είναι το δοχείο να έχει τρυπούλες κάπου για να μην λιώσουν τα παγάκια από το νερό πιο γρήγορα… 

 

ΦΑΓΗΤΟ Μια εύκολη λύση πάντα είναι το HOT DOG το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις εκείνη την ώρα έχοντας μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μια μικρή ψησταριά να κρατάει τα λουκάνικα ζεστά. 

Άλλη λύση πιο πολύπλοκη είναι ο γλυκούλης σου να ψήνει, αλλά αυτό προϋποθέτει επίσης μεγάλη ψησταριά και κάρβουνα. ΜΗΝ ανάβεις φωτιά στην παραλία…Είναι επικίνδυνο και για τη φύση αλλά και για τυχόν λουόμενους το πρωί που θα πατήσουν πάνω, εκεί που θα την έχεις σκεπάσει. 

Άλλη λύση θα ήταν τα κλασσικά εδέσματα πάρτι όπως πιττάκιασαντουιτσάκια με ζαμπόν και κασέρι, γαριδάκια και τα σχετικά. Μια πολύ ωραία λύση είναι μια ωραία φρουτοσαλάτα μέσα σε ένα σκαμμένο καρπούζι που θα μπορούσες εύκολα να δώσεις καλοκαιρινά σχήματα. Μερικά παγάκια μέσα στη φρουτοσαλάτα θα την κρατήσουν δροσερή. Μια κουτάλα, μπολάκια και πιρουνάκια μιας χρήσεως και είσαι τζάμι.! 

 

ΤΙΡS  

Εάν το πάρτι ξεκινήσει απόγευμα θα χρειαστείς οπωσδήποτε και ομπρελίτσες που κρατάνε τα έντομα μακριά.  

Φρόντισε όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις ή να είναι μιας χρήσεως ή να είναι πλαστικά…Προς αποφυγήν ατυχήματος…Ποιος και πώς μαζεύει γυαλιά εκείνη την ώρα από την παραλία! 

 

ΝΕΡΟ Για το νερό μπορείς 2 μέρες πριν να παγώσεις στην κατάψυξη μπουκάλια και να τα αφήνεις να ξεπαγώσουν σιγά σιγά… Μια άλλη καλή λύση είναι αυτά τα θερμός με τα βρυσάκια που πάλι εκεί μέσα μπορείς να βάλεις 1-2 σπασμένα στη μέση παγωμένα μπουκάλια(εννοείται μόνο το εσωτερικό, όχι το πλαστικό) και να συμπληρώσεις λίγο νερό. Οι πάγοι θα λιώνουν σιγά σιγά και προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο νερό θα έχει πάντα παγωμένο. 

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Αν μπορείς να μεταφέρεις τραπέζια και καρέκλες θα ήταν όμορφα, αλλά αν πάλι δεν μπορείς πάνω από δυο , χρησιμοποίησε τα αυτά για μπουφέ … και έχε τους καλεσμένους σε μεγάλα πανιά στην παραλία…πέταξε και μερικές μαξιλάρες και δώσε έναν πιο εξωτικό χρώμα στο πάρτι σου. Τα πανιά μπορεί να είναι από ρετάλια που πολύ φθηνά μπορείς να αγοράσεις, Στην τελική πάντα αν οι καλεσμένοι είναι πολύ φίλοι σου τους ζητάς να βοηθήσουν και αυτοί σε αυτόν τον τομέα και να φέρουν αυτό που θα θέλουν να καθίσουν επάνω. 
 

ΜΟΥΣΙΚΗ Εδώ πάλι θα χρειαστείς ή γεννήτρια ή αυτοκίνητα κοντά στην παραλία … Προσοχή να έχετε πάντα καλώδια για τυχόν περίπτωση που αδειάσει η μπαταρία και χρειαστείτε να βάλετε μπρος…. 

Επίσης για πιο φιλική κατάσταση και αν είστε τυχερή …ένας καλλίφωνος κιθαρίστας θα ήταν ότι πρέπει. 

 

Πετσέτες, αλλαξιές, αντικουνουπικά θα χρειαστείς οπωσδήποτε !
NATALIA CHATZI

Μητέρα 2 παιδιων, σύζυγος και γυναίκα καριέρας , ετών 44 . Με σπουδές στο marketing και στις δημόσιες σχέσεις με πραγματικές σπουδές στη ζωή και με μια τεράστια ανάγκη για δημιουργία και εξέλιξη να με χαρακτηρίζει

back to top